MålmandstræningUdskriv side

Træningstid: Vi træner onsdage kl. 18:30-19:30
Træner: Palle Svane - Tlf: 30251921 - mail: patrick3535@live.dk

Træning er for alle målmænd i Hvidebæk IF

Målmandstræning består af mange forskellige ting og øvelser: F.eks placering, bevægelse og gribe samt igangsætning

Placering: Udgangspunktet er en lige linie på bold og boldholder, derefter arbejder man med vinkler og en målmand begynder at tænke over sit placering og lære hvor målstolperne er hele tiden. Derved lærer man gøre sine mål mindre og formindsker muligheden for en modstander i at score mål..

Bevægelse ; Agility, koordination, motorik, stige og alle disse træningsøvelser er grundlaget for at forbedre målmandsspillet. Agility øvelser er koordiantion af arme/ben.

Gribe ; Stort set alle bolde gribes i dag, man bokser meget sjældent bolden bæk og kun under stærkt pres.

Vi træner i:

• Opvarmning
  • Skud på mål/faldteknik
  • Høje bolde og indlæg i feltet
  • Udkast og udspark
  • Målmanden alene med modspiller ( 1 mod 1 )
  • Reaktionsøvelser
  • Gribe
  • Placering
  • Bevægelse
  • Standard situation ( Frispark, indkast, straffespark, hjørnespark etc.)
  • Holdets taktiske spil og spilforståelse ( Hvilken system etc.4-4-2 eller )
  • Motorik, koordination, Foodarbejde og Agility
  • Strækøvelser – opvarmning, skadebehandling mv.

Ved teknisk træning forstås der en træning, der tager udgangspunkt i en spiller aktiviteter med boldkontakt. Målet er at forbedre den enkeltes spiller evne til at have boldkontakt.

- Perceptionsevnen (sanseevnen) forbedres (opfatte – vurdere – beslutte)

- Samspillet mellem muskler forbedres – øget koordinationsevne

- Flere bevægelser samt evnen til boldkontakt bliver automatiseret og forbedret

Grundlæggende teknik:

For at kunne blive så godt som muligt til at stå på mål er det vigtigt at de grundlæggede tekniske færdigheder er på plads. Her er en gennemgang af disse.

· Udgangsstilling: Målmanden står med let bøjede ben, ikke for stor afstand mellem fødderne. Hænderne lidt ud fra kroppen og håndfladerne rettet fremad. Vægten lægges forover, samtidig med at målmanden er oppe på tæerne parat til afsæt. Hændernes placering er foran fødderne og ens knæ.

· Opsamling af bold: I opsamlingsøjeblikket er hænderne bag bolden, albuerne er tæt sammen og målmanden godt nede i knæene. Vægten er fremme på fodballen. Hænderne foran og klar til at "skovle" bolden op.

· Fastlåsning af bold: Efter opsamling/gribning fastlåses bolden altid mellem underarmene, bryst og skuldre. Afstanden mellem albuerne er højst 4-5 fingre. Bolden er godt beskyttet foran kroppen. Målmanden ser spillernes placering hen over bolden og er klar til igangsætning.

· Gribning af bold: Når bolden gribes over hovedhøjde, skal målmanden være opmærksom på, at hænderne er bagved og lidt overpå bolden. Albuerne holdes tæt sammen, så bolden ikke kan gå i mellem armene. Håndledene skal være let på bøjet, så der bliver lagt "låg på bolden". Efter gribning fastlåses bolden.

· Høje bolde, gribning: Opspring til bolden, arme og svingben skal give kraft i afsættet. I gribningsøjetblikket, der skal være så højt som muligt, sikres bolden i hænderne, mens svingbenet beskytter målmanden. I landningsøjetblikket føres bolden ned foran brystkassen og fastlåses. Målmanden ser hen over bolden, så spillet kan igangsættes.

· Kasteteknik: Når målmanden skal kaste sig efter hårde, flade skud, skal der sættes af med det ben der er nærmest bolden. Armene svinges i den retning, hvor bolden skal stoppes. Bolden stoppes med den ene hånd - flad og bagved bolden. Den anden hånd lægger "låg" på bolden. Der landes på siden, hofte og lår.

· Kasteteknik, høje bolde: Afsæt med nærmeste ben. armenes sving og den andet ben giver kraft- hænderne er klar til gribning. I gribeøjeblikket fastholdes bolden. Før landningen fastlåses bolden mellem krop og arme. Målmanden skal lande på hofte, skulderen og ikke tage fra med en albue en hånd. Start så tæt på jord som muligt eventuelt ved at sidde og lande med bold langs jord.

· At lede ens hold : Ja en målmand må gerne rette, digerer og kommunikerer med ens holdspillere...

Psykisk træning:

Psyken er vigtigt for målmænd. Ofte er det målmandens fejl der er afgørende i en kamp. Derfor har mange målmænd en speciel psyke. Mange siger at målmænd er tossede. Det mener mange også at de skal være for at klare presset, som ofte er større for målmanden end de andre spillere på banen. Derfor er psykisk træning også vigtigt for målmanden. Jeg kalder dette den mentale del af ens træning.

Nyheder - HIF
MGP2015 i HvidebækHallen den 12-04-2015
MGP2015 koncert med de10 finalister fra årets MPG finale i Ålborg og børnediskotek
Køb dine julegaver gennem hifportalen.dk
Handler du på Apple, Hotel.com, Boozt, Zalando, Nameit, Only, Silvan, Nelly, Ellos, Microsoft, Stylpit, Superdry, Pixmania, Expedia rejser, Blue Tomato, billigsport24, osv.. Log på via www.hifportalen.dk og få Cashback på dine varekøb - samtid med at du støtter Hvidebæk-if.

Nyheder - Fodbold
Nye spilleformer i DBU.
Der er nye tiltag fra DBU-Sjælland angående spillerform fra sommerferien.

Info fra trænere